Marcel Nijland

Dierenfysiotherapeut

Marcel Nijland - Dierenfysiotherapeut
Marcel Nijland Dierenfysiotherapeut

Zoals veel mensen die van dieren hun beroep gemaakt hebben ben ik vanaf mijn vroege jeugd met dieren bezig. Vanaf mijn tiende jaar waren dat voornamelijk honden, eigen honden, honden van de buren, allerlei honden. In al die jaren heb ik me uitgebreid beziggehouden met het trainen van honden voor verschillende sporten, zoals behendigheid, G&G, flyball, speurhonden, hulphonden, politiehonden en zelfs een lawinehond.

Daarnaast heb ik in totaal 3000 honden met gedragsproblemen in mijn praktijk gehad. Door deze ervaring ben ik goed in staat om aan u uit te leggen wat de mogelijkheden zijn met uw hond en in combinatie met u als eigenaar. Deze combinatie van u en uw hond is altijd belangrijk om tot een goed resultaat te komen.

Van origine ben ik humaan fysiotherapeut en nu praktiserend dierfysiotherapeut en hondengedragstherapeut. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in beweging en de fysieke kanten van de hondensport. Mijn focus is altijd: hoe kun je een dier goed laten functioneren. Mijn eerste boek Hondse Hoogstandjes heeft dit ook als onderwerp. Hierin heb ik mij via de opleiding dierfysiotherapie verder ontwikkeld. Door de combinatie van dierfysiotherapie, gedragsbegeleiding en jarenlange ervaring op het gebied van hondensport en training ben ik goed thuis op de gebieden van training en blessurepreventie en behandeling. 

In mijn vrije tijd ben ik actief op het gebied van de speurhondensport en ik sport zelf nog steeds graag.